Amit hetek óta rebesgettek a paddockban, egyetlen nap alatt valósággá vált. A Mercedes megtartotta Valtteri Bottast a negyedik szezonra is, vagyis nem tartalék pilótájukat, a 22 éves Esteban Ocont ültették a helyére. Ezzel együtt Ocont, mint tudjuk, Toto Wolff patronáltját, átjátszották a Renault-hoz, egy franciát a franciákhoz, ahonnan emiatt Nico Hülkenbergnek kell szednie a sátorfáját.

Valtteri Bottas 2020-ra is Mercedes pilótája maradhat, egy negyedik szezonra

Nézzük a mercis sztorit: Bottas a rettenetes, nyeretlen 2018 után idén elég erősen belekezdett, az első négy futamból kettőt megnyert, de aztán lassan visszasüllyedt szokott szintjére, és főképp az utolsó két futamon, Németországban és a Hungaroringen kifejezetten gyalázatosan szerepelt. Mindezt megint a mezőny legkiemelkedőbb autójában, amivel Hamilton magabiztosan menetel hatodik vb-címe felé. De a 30 éves finn még így is 2. az összetettben, bár nagyon össze kell kapja magát, hogy maga mögött tudja tartani Max Verstappent az egyre izmosabb Red Bull Hondával. A Ferraritól a jelek szerint nem nagyon kell tartania...

Ha a Mercedesnél fejtörésre adott okott, hogy vajon adjanak-e még egy esélyt Bottasnak, vagy ültessék-e be a helyére Ocont, azt biztos nagy mértékben befolyásolta Hamilton. Bár Toto Wolff tavaly egyszer mondott olyat, hogy a pilótáikat azért fizetik, hogy versenyezzenek és nem azért, hogy beledumáljanak a cég döntéseibe, ezer százalék, hogy a brit bajnoknak erős szava volt a válaszátsban. Hamiltonnak idilli ez az állapot a Nico Rosberggel végigszenvedett évek után: Bottas egy csöndes, tipikus No.2., mint annak idején Schumacher mellett Rubens Barrichello volt - mindketten dödörésznek néha, elsütik, hogy "jobb vagyok, mint bármikor korábban", ami éppen lehet igaz is, csak még ez a "jobb" is édeskevés egy Schumi vagy Hamilton ellen. A házicsatákban voltaképp Bottasnak sincs semmi esélye, és tényleg annak kell örülnie, ha esetleg összejön neki egy ezüstérem a bajnokságban, amihez viszont viszonylag rendszeresen kell(ene) nyernie és ott lennie a dobodón. Hamilton tudja, hogy a finn semmiféle veszélyt nem jelent a számára, mert csak csöndesen teszi a dolgát, Kicsit mosolyog, ha nyer, kicsit búbánatosabb képet vág, ha kiesik - ennyi.

És ezt nyilván 2020-ben tudja majd hozni.

 

Jól megértik egymást - Hamiltonnak bizonyára volt szava abban, ki legyen a csapattársa

Oconnal más lett volna a helyzet. Akárcsak Charles Leclerc a Ferrarinál Vettelre vonatkozólag, valamennyire megkeseríthette volna az életét, mert biztos, hogy nagyon meg akarta volna mutatni, mi tud - és bár így nem tudjuk meg, mit tud (egy Mercivel), akár az is kiderülhetett volna, hogy pokoli gyors és gyorsan tanul.

Ezt persze a Renault-nál is elkövetheti, és akkor Ricciardo néz majd nagyot, amennyiben így lesz. Az ausztrál a vártnál sokkal rémesebb szezont kénytelen végigküszködni a francia cégnél, és bizony még a most lapátra tett Hülkenberggel sem bírt mindig. Ha netán nagyon bejön a francia-francia frígy, és a Renault-Ocon páros jól fog működni, Ric kényelmetlen helyzetbe kerülhet, mint a mezőny harmadik legjobban fizetett pilótája. Ha a Renault 2020-ra vége valamennyire ütőképes gépet épít, ugyan Riccicardo mellett szól majd a tapasztalata, de Ocon sem teljesen kezdő, és a fiatalság mindig ad egy plusz löketet, már pedig kettejük között nyolc év van.

 

Esteban Ocon egy évnyi kényszerpihenő után tér vissza a mezőnybe a franciáknál 2020-ban

Hülkenbergről itt most nem ejtünk sok szót, mert bár lehet sajnálni, hogy így járt, s a közösségi miában elejtett megjegyzései szerint nem erre készült, voltaképp semmi emlékezeteset nem alkotott itt sem. Ha valaki 170 futammal a háta mögött még dobogón sem állt, akkor azért már nehéz bemagyarázni bárkinek, hogy ő a jövő embere - pláne, ha olyanok sorakoznak már az üléséért, mint Esteban Ocon.